Tutorial

Super Mario stjerne i illustrator

I dag har jeg jobbet med tutorialen Super Mario stjerne i programmet Illustrator. Tutorialen var enkel og grei og jeg lærte noen nye ting i programmet Illustrator. Prosess: 

Jeg begynte med å legge en Gradient på bakgrunnen og skiftet fargene til hvit og blå. Så brukte jeg Gradient Tool for å kunne justerer retningen til fargene. Til slutt låste jeg dette laget. 

Star Tool brukte jeg for å lage stjernen, og deretter la på en Gradient.

Deretter skiftet jeg fra Linear til en Radial gradient.

Her har jeg da skiftet farger til gul og oransje og deretter reversere slik at det oransje kommer ytterst mens det gule kommer innerst. Til slutt brukte jeg Gradient verktøyet for å justere fargene slik at stjernen ble gul oppe og oransje i kantene. 

For å bli kvitt de harde kantene slik at de ble litt rundere gikk jeg inn på Effect - Stylize - Round Corners. 

Her lager jeg et øye med Ellipse Tool som jeg også har lagt en Gradient på. 

Jeg brukte svart og hvit og reverserte slik at svart og hvit ble motsatt vei. Og deretter justerte jeg slik at det ble hvitt øverst i øynene. 

Her har jeg da brukt Ellipse Tool igjen til å lage avlange sirkler til øynene som da er hvite. 

Jeg brukte Pen Tool til å lage et hvitt strøk som skal være lysglimt på stjernen. Da strøket er laget bruker jeg et verktøy med navn Width Tool for å endre på tykkelsen på strøket. 

Her har jeg da klikket på strøket og valgt en Blend Mode - Overlay. Og deretter stillte på Opacity slik at det ikke ble for gult. 

Skygge lages ved bruk av Ellipse Tool. Jeg har da lagt en avlang sirkel med grått full.

Her går jeg på Effect - Blur - Gaussian Blur. 

Gaussian Bluren stillte jeg veldig høy slik at det skulle være en tydelig skygge.

Her er den ferdige stjernen. 

Til slutt lager jeg noen skyer. Da bruker jeg Ellipse Tool til å lage en avlang sirkel med grått fyll. 

Bloat Tool er et verktøy jeg brukte for å lage ekstra sirkler rundt hovedsirkelen slik at det ble en sky. For å lage en liten skygge til skyene gikk jeg på Effect - Stylize - Drop Shadow. Til slutt la jeg på en Gradient på skyene. Da skiftet jeg fra Radial til Linear og fyllte dem med to ulike grå farger. Ferdig produkt!

3D-effekt i Illustrator - tutorial

Da har jeg følgt en annen tutorial som går ut på 3D effekt i programmet Illustrator. Prosess i bilder:

Først av alt starter jeg med å skrive inn tekst

Her trykker jeg på Create Outlines slik at det ikke er et skriftlag mer. Deretter Ungrouper jeg slik at bokstavene blir hver for seg og jeg kan flytte de fra hverandre. 

Her trykker jeg på Effect - 3D - Extrude & Bevel. Deretter snur jeg på kvadratet til jeg får den 3D effekten jeg ønsker. Extrude Depth skrur jeg ned til det blir passelig effekt. 

Object - Expand Appearance og deretter Ungroup to ganger. Da blir 3D effekten og fronten skilt hver for seg. Og så klipper jeg ut fronten. Etter dette må jeg groupere 3D effekten og trykke på Unite slik at den 3D effekten ikke består av mange små deler lenger og blir til en del. 

Her har jeg da trykt på Edit og Paste in Place slik at fronten kom tilbake. Da har jeg et klart skille mellom front og 3D effekten. Så har jeg lagt på Gradient til fronten. Deretter trykte jeg på 3D effekten og la på en gradient med samme farger men gjorde de litt mørkere. 

Her har jeg da begynt å gjøre akuratt det samme med D som med 3. 

Når både 3 og D er ferdige setter jeg de sammen slik:

Her lager jeg en sirkel under 3D.

Gjør sirkelen om til grå og trykker på Effect - Blur - Gaussian Blur og stiller inn slik at jeg får den styrken på skyggen jeg ønsker. 

Her er ferdig produkt

Ferdighetsskjema

Dette er et skjema der jeg har krysset av for hva jeg kan, og vet hvordan jeg bruker de ulike tingene i de forskjellige programmene. I morgen skal jeg krysse av på nytt på lik liste og se om det enda er noe jeg ikke kan innen de ulike programmene. Denne uken har vi tutorial uke og dermed gjør vi mange ulike tutorial og lærer oss nye ting. Derfor er det viktig og vite hva de ulike tingene i programmene er og hvordan man bruker dem. Programmene er Indesign, Illustrator, Premiere Pro og Bridge. 

 

Logo med outline tutorial - Illustrator

Da har jeg følgt en tutorial som går ut på å lage en logo med outline. 

Her skriver jeg inn tekst

Her legger jeg på et rødt strøk og gjør det ganske stort. 

Legger på rektangler over slik at jeg kan fylle tomrommene. 

Deretter drar jeg tekst nr 2 over det røde slik at det blir slik:

Etter dette Ungrouper jeg teksten og bruker den hvite pila til å klikke bort det svarte fyllet. 

Her trykker jeg på gradient og skifter fargene til rød og rosa. Og stiller inn slik at det røde kommer nederst mens det rosa kommer øverst. Til slutt fikser jeg kantene slik at de blir rundere, da går jeg på Effect - Stylize - Round Corners. Ferdig produkt.
Tutorial i illustrator

I dag har jeg jobbet med en tutorial video på youtube der en bruker pathfinder i illustrator. Jeg har lært om de forskjellige knappene og hva man kan gjøre med dem. Jeg prøvde også å gjøre de samme tingene han i filmen gjorde og det gikk veldig bra. Her er noen screenshots om prosessen:

Her er et enkelt plusstegn som jeg videreutviklet til en blomst (?)Her bruker jeg Unite slik at alle formene blir til ett.

Dette skal bli en måne der jeg begynner med en enkel sirkel

Her bruker jeg Minus Front for å fjerne den øverste sirkelen og det av den som er bak den øverste. Legger på skygge

Dette skal bli en pacmanEnkel nøkkel

Skyer der jeg også bruker enkle sirklerDisse sirklene skal bli et skjold
Stjerne 

Her lager jeg noe tilfeldig som kan være et utgangspunkt til en logo


3D effekt

Med skygge


Jeg brukte Unite, Minus Front, Divide og Crop til tingene jeg laget. 

Prosess med tutorial

Da er jeg godt i gang med tutorialen. Jeg får fullføre den en annen gang i og med at jeg skal jobbe med bakgrunnsartikkelen nå. Her er noen bilder:
How To Create a Simple Web Badge

Da er det illustrator tutorial igjen. Toturialen jeg skal gjøre i dag er:
Tutorial prosess og ferdig produkt

Det ferdige produktet ble ikke helt likt som på tutorialen. Men jeg gjorde alt likt tutorialen og gjorde mitt beste. 

Her er prosessen i bilder og det ferdige produktet. Ferdig produkt
Prosess med tutorial

Har jobbet litt med tutorialen og har kommet til step 6. Hadde problemer med lagene så brukte mye tid på å finne ut av å få saksa til å bli gul å ikke hele sirkelen (hjelp av lærer).
Tutorial i illustrator

Nå skal jeg jobbe med en tutorial i illustrator. Jeg har valgt en som er lagt til nybegynnere på grunn av at jeg ikke har brukt programmet så mye før. Dette er tutorialen:
Tutorial i illustrator

På torsdag jobbet vi med en tutorial. Vi kunne selv velge hvilken tutorial vi ville gjøre og hvilket program vi skulle bruke. Jeg valgte illustrator på grunn av at dette programmet har jeg ikke jobbet så mye i og ønsker derfor å lære mer. Tutorialen jeg valgte er denne: Create a Set of Shiny Character EyesI og med at vi ikke fikk så veldig mye tid til å jobbe med dette så kom jeg ikke så langt, men her er begynnelsen:


Benedicte Louise

Benedicte Louise

17, Karmøy

Dette er en skoleblogg. Jeg går på Medier og kommunikasjon på Åkrehamn. På denne bloggen kommer idearbeid, prosessen i arbeidsperioden og ferdige produkter.

Kategorier

Arkiv

hits