Prøve eksamen

Lyd reportasje

Etter noen råd fra lærer har jeg bestemt meg for å lage lyd reportasje i stedet for tekst og bilde reportasje. Jeg skal møte rånerne i kveld og intervjue dem. Jeg må avtale et møte med enten senterleder på Amanda storsenter eller politiet, slik at vi får begge sider av saken. 

Intervju

I går kveld fra klokken 20:00-23:00 møtte jeg noen ungdommer med bil på Amanda senteret. Jeg intervjuet en av ungdommene og fikk en god del informasjon jeg trenger til oppgaven min. Jeg fikk også tatt en god del bilder, som jeg ikke ble særlig fornøyd med siden de ble så mørke. Men jeg skal prøve å fikse litt på dem i photoshop. 

Her er det jeg skrev ned i går under intervjue og dialogen med en av ungdommene. 


Her er noen bilder jeg tok
Nytt idearbeid, denne ideen skal jeg skrive reportasje om

Nå har jeg lagt nytt idearbeid på grunn av at jeg endret mening om det første. Dette er idearbeidet jeg skal bruke og som jeg skal skrive reportasje om + bilder. Jeg skal bruke dagen i dag til å skaffe all informasjon, intervju og bilder. Jeg skal møte noen ungdommer med biler og vi skal sammen kjøre til møteplassene der intervju skal foregå. Forhåpentligvis klarer jeg å begynne med å skrive reportasjen også. I morgen skal jeg skrive ferdig og redigere alt inn slik at det blir likt som i Haugesund avis. Jeg har valgt å bruke Haugesunds Avis som eksempel på hvor jeg kan ha reportasjen. Jeg vet ikke helt enda om jeg skal lage reportasjen til nettavisen eller papiravisen.

Idearbeid

Skisse til hvordan jeg vil det skal se ut i papiravis, to sidig. Hvis jeg skal lage til nettavis blir det ikke slik.


Idearbeid til prøve eksamen

Her er idearbeidet mitt til oppgaven jeg valgte, journalistikk. Jeg lagte to ulike idearbeid. Det andre idearbeidet var til en annen ide jeg skulle lage en film reportasje om. Men når jeg var midt inni idearbeidet kom jeg på at Streetmeet, som var ideen bare er på søndager. Så dermed får jeg ikke deltatt på dette før oppgaven skal leveres inn. 


Prøve eksamen uke 49

Denne uken skal vi ha prøve eksamen. Vi har fått tre ulike oppgaver vi kan velge mellom. 

Oppgavene

1. Journalistikk

Lag en reportasje eller en featurereportasje fra lokalmiljøet ditt.

2. Reklame/Informasjon

Lag reklame/informasjonsprodukter for EN av disse organisasjonene:

Røde Kors - SOS Rasisme - Natur og ungdom

3. Kunstnerisk/Kreativ

Lag en visuelll/eller auditiv fremstilling av temaet


Jeg har valgt oppgave 1, journalistikk. Det er tre ulike måter jeg kan lage en reportasje på:

Tekst og bilde til avis/magasin/nettavis

Lyd/Radioreportasje

Film/Fjernsynsreportasje

Jeg har ikke bestemt meg helt enda om hvilke alternativ jeg skal gå for. 


Benedicte Louise

Benedicte Louise

17, Karmøy

Dette er en skoleblogg. Jeg går på Medier og kommunikasjon på Åkrehamn. På denne bloggen kommer idearbeid, prosessen i arbeidsperioden og ferdige produkter.

Kategorier

Arkiv

hits