oktober 2011

Inspirasjon til film

Her er noen filmer som inspirerer meg til film perioden vår:

Film periode

Fra uke 42-44 har vi film og jeg har fått oppgaven lyd. I dag har jeg testet ut H4n (lydopptaker) og tatt opp litt lyder som øving. Jeg har tatt opp lyder både inne og ute som vind, vatn, dør osv. Jeg har satt meg inn i den og klarer å håndtere lydopptakeren. Jeg har også vært litt me Karoline og testet ut ulike ting med filmkamera. 

Oppgaven til lydkvinnen er å ta opp lyd så klart. Men det er masse som følger med denne oppgaven. Ting som at lyden skal være klar, sterk, jevn, ikke sprengt, ikke noe støy, avstand og dott er bare noen ting. Jeg må være fokusert og passe på at alt går som det skal, for hvis lyden blir dårlig, blir filmen mindre bra. Lyden har veldig mye å si om filmen er bra eller ikke. 

Det er ikke bare å ta opp lyd som er min oppgave. Jeg må også finne lydeffekter og musikk vi kan bruke i filmen. Jeg har fått masse lydeffekter hos Åsmund som jeg har hørt masse på i dag, jeg plukket ut de jeg synes vi kan bruke. 

Musikken og lydeffektene som skal være med i filmen skal være dystert og spennede. Litt skummelaktig slik at vi får den effekten vi ønsker sammen med filmingen. 

Her er noen lydeffekter:

video:lyd video
Benedicte Louise

Benedicte Louise

17, Karmøy

Dette er en skoleblogg. Jeg går på Medier og kommunikasjon på Åkrehamn. På denne bloggen kommer idearbeid, prosessen i arbeidsperioden og ferdige produkter.

Kategorier

Arkiv

hits