mars 2012

Tutorial nr 8

Da er jeg endelig ferdig med den siste tutorialen, nr 8. Denne tutorialen har jeg arbeidet med i både photoshop og indesign. Det var litt vanskelig å arbeide med denne på grunn av at den ikke ble lik som tutorialen. Dette var på grunn av når jeg lastet ned de ulike brushes og patterns så fikk jeg bare noen få, og ikke alle de som på tutorialen. 

I denne tutorialen har jeg brukt verktøy som: Drop Shadows, Pattern Overlay og Gradient.

Jeg startet med å lage et dokument i indesign. Da laget jeg tre sider. 

Her har jeg laget margen på bokcoveret. 

Dokument i photoshop

Ferdig produkt


Tutorial nr 7

Da er jeg ferdig med tutorial nr 7. Denne tutorialen var i programmet illustrator. I denne tutorialen ble det laget en kubistisk logo. 

I denne tutorialen var det viktig å ha åpent: Gradient, Swatches, Transparency, Pathfinder, Character og Layers. Jeg har også brukt verktøy som: Pen Tool, Line Tool, Divide, Ungroup, Rectangle Tool, Eraser Tool, Eyedropper Tool, Kerning og tracking. 

Jeg begynte først med å ta screenshot av skissen som hørte til tutorialen. Deretter brukte jeg Pen Tool til å markere rundt skissen slik at jeg fikk en egen figur. 

Skiftet farge til brun. 

Deretter brukte jeg verktøyet Line Segment Tool til å lage streker med.

Slik at det ble som dette:

Deretter markerte jeg bare linjene ved å først markere alt og deretter holde shift inne og klikke på bakgrunnsformen av fuglen. Deretter velger jeg Compound Path - Make. Så markerer jeg hele figuren og trykker på Divide og til sist Ungroup. 

Her lager jeg mine egne fargebokser. 

Skifter farger til disse: 

Derteter velger jeg hver enkelt del på fuglen og velger en av fargene

Så lager jeg gradient på alle farge boksene og deretter trykker på hver enkelt del på fuglen og velger en gradient. 

Deretter er det å velge Group for at alt skal bli til ett. 

Typografi er viktig i logo arbeid. Her har jeg skrevet inn logo navnet og valgt en typografi som jeg lastet ned på internett.

Jeg trykker på Show Grid slik at jeg får opp disse rutene slik at jeg kan få logo og figur beint, der jeg bruker rutene til dette.

Create Outlines.

Og Ungroup, da kan jeg arbeide med hver enkelt bokstav. 

Til slutt var det å justere på Kerningen og Trackingen. 

Ferdig produkt

Tutorial nr 6

Da har jeg jobbet med tutorial nr 6 som var i programmet photoshop. I denne tutorialen skulle jeg "henge" på maling på en sko og en vifte på veggen. Det skulle da se ut som om malingen kom fra skoen og viften i bevegelse. Jeg syns det var litt utfordrende å få malingen til å bli lik farge som de på skoen slik at det såg ekte ut. Jeg brukte en del tid på dette.

I denne tutorialen bruker jeg verktøy som: Layer Masks, Quick Selection Tool, Color Range, Hue/Saturation, Create Clipping Mask, Eraser Tool, Blend Mode (Multiply) og Transform - Perspective. 

Her har jeg da begynt med å legge inn en sko fra Nike jeg fant på nettet. 

Dene bakgrunnen var også å finne på nettet, så da limte jeg denne inn.

Her fjerner jeg den hvite firkanten rundt malingen ved å gå på Color Range og deretter klikke på det hvite i bildet jeg vil fjerne. 

Etter å ha trykket Delete blir det som dette, og deretter må jeg trykke Command D for å fjerne markeringen.

Jeg legger på en Layer Mask og med svart markert bruker jeg verktøyet Brush til å fjerne det av malingen jeg ikke ønsker å ha med. Deretter legger jeg på en Hue/Saturation og deretter høyreklikker og velger Create Clipping Mask (da blir det bare malingen jeg kan fjerne på). 

Her har jeg da lagt inn to malinger til og gjort det samme med disse.

Hue/Saturation blir brukt her for å justere malings fargene slik at de blir like som de på skoen.

Deretter var det å lime inn en fane. 

Jeg velger Blend Mode - Multiply slik at det hvite fjernes.

Perspektivet må justeres på slik at det ser ekte ut. Da går jeg på Edit - Transform - Perspective og deretter drar jeg i punktene for å justere perspektivet. Da ble det som dette:

For å få viften til å se ut som den er i bevegelse bruker jeg Elliptical Marquee Tool og lager en sirkel inn i viften. Jeg velger Blur - Radial Blur og trykker Ok. Da ser det ut som viften er i bevegelse. 

Til slutt legger jeg til Tekst ved hjelp av Horizontal Type Tool. Egentlig skulle jeg i følge tutorialen lastet ned tekst sammen med en sko på NIKE-iD sin side, men det ble noe tull med siden etter første gangen jeg var på den så jeg fikk ikke dette til. Derfor ble dette alternativet:

Ferdig produkt

Tutorial nr 5

Den andre tutorialen jeg har arbeidet med i dag har også vært innen programmet illustrator. Som med tutorial nr 4 har jeg også brukt photoshop til å presentere det ferdige produktet i denne tutorialen. 

Hovedfokuset for læring i denne tutorialen er typografi og presentasjon av produkt. Boksene som er viktig å ha fremme i tutorialen i illustrator er: Gradient, Swatches, Transparency, Pathfinder, Character, Color og Layers. Andre verktøy som blant annet blir brukt er: Star Tool, Round Corners, Multiply, Type Tool, Type on a Path Tool og Film Grain. I photoshop blir det brukt: Hue/Saturation, Drop Shadow og Levels. 

Illustrator:

Ferdig produkt:

Presentasjon av produkt i photoshop:
Ferdig presentert produkt:


Tutorial nr 4

I dag har jeg arbeidet med en tutorial innen programmet illustrator. Jeg brukte også photoshop på slutten av tutorialen for å legge på gradient og brush. Jeg brukte altså photoshop til å presentere logoen. 

Verktøyene som blir brukt i illustrator til denne tutorialen er blant annet Type on path, Star Tool og Appearance Panel. Tutorialen var enkel og grei. 

Illustrator:
Ferdig produkt i illustrator

Photoshop:


Ferdig produkt i photoshopTutorial nr 3

Da har jeg arbeidet med tutorial nr 3 som jeg har jobbet med i programmene Photoshop og Indesign. Denne tutorialen gikk ut på å lage et oppsett av brosjyre. Den var enkel og grei og jobbe med. Utfordringen med denne tutorialen var å finne et bilde i og med at bilde som han som lagte tutorialen brukte ikke var å finne. Dermed ble det dette bilde som viser under. 

Her har jeg delt opp A4 arket i photoshop ved hjelp av linjalen. 

Her har jeg markert den tredje delen av A4 dokumentet og valgt Copy og Paste. 

Deretter har jeg hukket av øynene på de andre lagene utenom det tredje. Og her har jeg justert på Hue/Saturation.

Her har jeg valgt Paste slik at det blir som dette:

Satte de sammen

Deretter markerte jeg det ytterste laget og valgte Stroke. Et hvitt Stroke.

Edit - Transform - Warp for å kunne dra og vri på delen. 

Her har jeg hukket på øyet til bakgrunnen igjen og deretter vridd og dratt på den første delen slik at det ser slik ut:

Og her har jeg gjort det samme med den andre delen:

Ferdig produkt i photoshop

Her har jeg delt opp et A4 dokument i Indesign ved hjelp av linjalen. 

Her har jeg limt inn bilde som jeg lagte i photoshop.

Type Tool bruker jeg for å skrive inn tekst.

Og ferdig produkt i Indesign.


Tutorial nr 2

Da er jeg ferdig med tutorial nr 2 i programmet photoshop. Denne var kort og grei. Men det som var vanskelig med denne var at jeg ikke fant bildene og fonten som ble brukt. Derfor ble det ikke helt likt som tutorialen, men jeg har prøvd og gjort det mest mulig likt.

I denne tutorialen blir det brukt verktøy som blant annet Free Transform, Crop Tool, Levels, Gradient, Horizontal Type Tool, Drop Shadow og Stroke. 

Ferdig Cropet bilde

Justerer på Levels

Legger på Gradient

Justerer gradient

Legger på Drop Shadow på teksten

Her legger jeg på Stroke på de tre bildene

Ferdig produkt


Adobe uke 13

Denne uken skal vi arbeide med ulike tutorials til tre programmer, Indesign, Photoshop og Illustrator. I dag er kravet at vi skal fullføre og dokumentere tre tutorials. Jeg er nå ferdig med den første tutorialen som var til programmet photoshop. Jeg tok veldig mange screenshots men har plukket ut 10 av dem som viser prosessen. 

I denne tutorialen blir flere bilder satt sammen for å lage en komposisjon. Jeg har arbeidet med nye verktøy og lært mye nytt. Det var en veldig lærerik tutorial som var svært kjekk å jobbe med. 

Verktøy som jeg har jobbet med er blant annet Gradient, ulike funksjoner i Layer Style, Color Range, Magic Wand Tool, Eraser Tool, Create Clipping Mask, Fletten Image, Burn Tool, Convert to Smart Object, Lens Flare. 

Her er den "originale" ferdig.Her har jeg jobbet med lys over skulderen. 

 

Tv innspilling

I dag var altså dagen for innspilling av tv sendingen. Vi arbeidet fra klokken 07:45 til ca 12:30 med forberedelser til tv innspillingen. Etter dette var det å øve seg. Da gikk vi i gjennom hele programmet i studio og bak i innspillingsrommet. Vi hadde litt problemer med myggene (mikrofoner) og lyden, det ble da brukt en del tid på å få fikset dette. Da klokken nærmet seg rundt 14:15 nærmet vi oss live innspillingen. Det gikk veldig bra og vi alle var fornøyde med arbeidet. 

Dette bildet er tatt i studio. Her sitter skuespillerne og programlederen og øver.

Programlederen

Bak kamera. Litt mørkt, men en kan se en av tre kamerafolk. 

Det har vært en veldig effektiv uke og spesielt dagen i dag. Vi alle har jobbet godt med oppgavene våre og vi har fått til en sending på rundt 10 minutter på bare en ukes arbeid. Det har vært veldig gøy å få gjøre så mye praktisk arbeid. Når en har tv bare en gang i året så er dette en uke som blir satt høyt. Alt i alt har dette vært en svært suksessfull uke.

Tv prosess

I dag har vi jobbet med å gjøre alt ferdig og klart til sending. Jeg og Solveig har klipt ut flere bokstaver, pyntet bordet med duker og pynt og diverse. De andre har blant annet jobbet med kjøreplan, hinderløype, filming av hinderløype, fikset gjestene klare til sending osv. Nå er det meste klart til sending. Det som gjenstår er at gjestene øver på rollene sine og fikse lyset i studio skikkelig. 

Her er det ferdige bordet som programleder skal sitte ved. De tre egge lysene skal tennes når sendingen er. 

 

Her er beken som gjestene skal sitte i som vi pyntet med lenker som noen andre klassekamerater har laget. 

Bokstavene er ferdig teipet og klare til å henges opp på bakgrunnen. 

Her er studioet nesten ferdig.

Ferdig studio. Bokstavene er hengt opp og alt er pyntet ferdig.


En effektiv dag

I dag startet vi dagen med et produksjonmøte der vi diskuterte hva vi måtte få gjort i løpet av dagen og hvem som skulle gjøre hva. Jeg og Solveig har i dag jobbet med å fikse stuioet klart til innspilling til Tv programmet i morgen. Vi har skjært ut bokstaver i papp og limt på svart papir. Vi valgte hvit bakgrunn og satte sofaen og bord slik vi ville ha det. I morgen skal vi pynte med påskeegg og diverse. 

I morgen skal vi gjøre alt ferdig og klart til sending. I slutten av dagen skal vi ha generalprøve og sending. 

Her er logo bokstavene som er klare til å henge opp. 

Lyset som læreren satte i stand

 

Tv

Denne uken skal vi ha tv. Læringsoppdraget går ut på å lage en sending der hele klassen jobber sammen. I dag startet vi dagen med tv-teori. Deretter fortsatte vi med idearbeid, planlegging og fordeling av arbeidsoppgaver. Vi ble delt inn i tre grupper der vi skulle finne på en ide og presentere den for resten av klassen. Til slutt hadde vi tre ideer og valgte derfor å blande to av ideene. Ideen vi skal gå for er Påske gameshow. Vi skrev ned på tavla i fellesskap om hva programmet skulle inneholde. 

Her sitter gruppen min og arbeider med ideer til tv sendingen. 

Listen vår med ideer.

Her har vi presentert ideene våres og de blir skrevet ned på tavla. 

De tre ideene. 

Ideen vi gikk for. 

Vi satt samlet rundt bordet og snakket og skrev ned programmet til tv sendingen. Ble veldig bra. 

Jeg og Solveig har fått som oppgaver denne perioden å være scenografer/designer/lys. Det vil si at det er vi som skal fikse studio klart til sending med pynt og hvordan benker og stoler skal stå. Vi skal også fikse "hinderløypa" som skal være i programmet. Og lys skal vi også sette opp slik vi vil ha det. Vi skal også være gjester i selve sendingen. Jeg skal være Alina i Paradise Hotel. Derfor må jeg finne ut hvilke klær jeg skal bruke og hvordan sminke og hår skal være. Jeg må sette meg inn i rollen. 

Stop Motion film ferdig

Da er det ferdige produktet ferdig. Denne filmen lagret jeg i Premiere Pro fil (prproj) og .mov fil. Prproj fil er den filen som hører til programmet Premiere Pro, da lagres arbeidet slik at vist jeg vil endre på noe er det bare å gå inn på filen å gjøre det. Når jeg skulle eksportere filmen eksporterte jeg i .mov fil. Premiere Pro fil kan kun de som har programmet på datamaskinen sin åpne mens .mov fil kan de fleste åpne.  

Redigering av Stop Motion film

Da holder jeg på å redigere filmen ferdig. Har jobbet med redigering i hele dag. Prosess i bilder:

Her rendrer jeg de bildene som er ferdig

Alle bilder er ferdig redigert med Speed/Duration og diverse. 

Tittel til filmen

Musikk som jeg skal bruke i filmen.
Prosess underveis, Stop Motion

Da er alle bildene til Stop Motion filmen tatt og alt er klart til redigering. Jeg legger ut to bilder under slik at dere ser hva jeg har jobbet med. Dagen i dag skal jeg bruke til å legge inn alle bildene i Premiere Pro og redigere slik at det blir en film og deretter skrive refleksjon. 


Twitter fuglen

Da har jeg jobbet med en tutorial i illustrator der jeg lager fuglen til twitter. 

Jeg begynte med verktøyet Pen Tool til å lage punkter. Jeg drog litt i det andre punktet slik at det ble som dette:


Jeg lagte flere punkter med Pen Tool slik at det ble et nebb. 

Enda et punkt til hodet.

Og siste punkt ned til halen. Jeg drog litt i det siste punktet slik at det ble som dette:

Skiftet farge i Swatches til en blåfarge.

Brukte Ellipse Tool til å lage en sirkel som jeg endret farge til lyseblå i Swatches. 

Deretter var det bare å bruke Direct Selection Tool til å klikke på punktet til høyre og det nederste punktet slik at det ble som dette:


Jeg flyttet den opp på fuglen der jeg ønsket å ha den. Og dermed måtte jeg dra litt i punktene for å få den til å bli rund som dette. 

Jeg brukte Ellipse Tool til å lage øye. 

Brukte igjen Ellipse Tool til å lage en skygge under fuglen og skiftet til en grå farge i Swatches. 


Til slutt var det vingene som skulle lages. Jeg brukte verktøyet Pen Tool for å lage punkter og dra slik at de ble runde øverst. 

Da begge vingene var ferdige skiftet jeg den ene vinge fargen til en mørkere blå farge. Deretter flyttet jeg begge vingene til fuglen og høyre klikket på den mørkeste vingen og valgte Arrange - Send to Back. Ferdig produkt. 

Jeg synes det var litt vanskelig å få vingene til å bli fine, men jeg gjorde så godt jeg kunne. Dette var en kjekk tutorial.Illustrator tutorial

I dag jobber jeg med illustrator tutorials. Jeg begynte dagen med å lage epler i illustrator. Jeg følgte en tutorial fra youtube. Jeg synes det er mye lettere å følge film tutorials i stede for tekst tutorials. 

Jeg startet med å bruke Ellipse Tool for å lage en avlang sirkel.

Deretter skiftet jeg fargen til en grønnfarge jeg syns var ok. 

Effect - 3D - Revolve. Og da måtte jeg hukke av Preview. Da kunne jeg styge på kvadratet til vinkelen ble slik jeg ønsket den. 

Dermed ble det et eple. Jeg kopierte eplet slik at jeg fikk tre epler. 

Skiftet fargen til rød på det ene eplet. 

Så brukte jeg Pen Tool for å lage noen punkter jeg kunne stille på. 

Da jeg drog i punktene ble det slik.

Effect - 3D - Revolve og Preview. 

Dermed ble det et fat.

JEg endret på kvadratet slik at vinkelen ble ok. 

Skiftet farge på fatet til gul i swatches og flyttet eplene. 

Dermed brukte jeg verktøyet Pen Tool igjen for å lage punkter rundt eplene. 

Høyre klikk - Make Clipping Mask. Og dermed ble det slik som dette.

Ferdig produkt. 

Dette var en veldig enkel og grei tutorial. Jeg syns det er gøy å jobbe med slike der man lager ting som dette.Mer i photoshop

I dag har jeg jobbet med ting jeg syns er gøy i photoshop. Som å fikse hud, øyne, sminke og hår. I og med at jeg har jobbet med et gutte bilde er det ikke så lett å få det til å se bra ut. Men jeg kan vise dere hvilke verktøy jeg har brukt og hvordan jeg har gått frem. Det har vært en gøy dag der jeg har hatt det morsomt med programmet photoshop. 

Vi begynner med håret

Original bilde

Jeg begynte med Create New Layer og satt Blending Mode til Soft Light. 

Jeg brukte Brush Tool og valgte fargen i Color Picker.

Deretter bare farget jeg over hele håret. 

Da håret var farget så brukte jeg Eraser Tool til å "viske" bort ujevnheter slik at det naturlig. 

Hvis en vil ha en annen farge på håret så går en på Image - Adjustments - Hue/Saturation. Der kan en stille på fargene slik en vil ha dem. 

Vips! Rosa hår.

Deretter var det øynene som skulle sminkes. Ikke bra resultat. Men jeg skal vise og forklare teknikken til å få dette til. 

Jeg brukte verktøyet Brush Tool og valgte farge i Color Picker. Deretter farget jeg over øynene med Brush Tool. Viktig at det er en Soft Brush. Hardness skal være på 0% og Opacityen skal være 100%. Og bruke Eraser Tool til å gjøre kantene mer rundere (smooth). 

Deretter skiftet jeg Blending Mode til Overlay.  

Til slutt bruker en Blur Tool for å gjøre kantene enda "smoothere".

Image - Adjustments - Hue/Saturation for å skifte farge på "sminken". 

Til slutt var det å farge leppene.

Eneste du trenger å gjøre her er å velge Brush Tool og velge farge i Color Picker. Deretter farger du over der du ønsker. 

Image - Adjustments - Hue/Saturation for å skifte farge. 

Photoshop

I dag valgte jeg å jobbe med photoshop og ulike tutorial til dette programmet. Jeg har jobbet med ulike ting som jeg er interessert i innen dette programmet. Jeg har jobbet veldig mye med huden til et menneske og prøvd meg ut med øyne. I dag skal jeg jobbe med ting jeg synes er gøy og lærerikt som jeg kan få bruk for fremover. Jeg har brukt en del tid på dette på grunn av at jeg måtte sjekke ut mange ulike tutorial før jeg fant de som passet til bildet jeg skulle redigere. Jeg prøvde meg ut med mange ulike øyne tutorials men i den ene tutorialen skulle man bruke Variation men den var ikke å finne i Photoshop Cs5,1. Siden jeg jobbet med mange ulike tutorials ble det en del screenshots i ulik rekkefølge. Så jeg har valgt ut de siste jeg tok som hørte til den siste tutorialen som jeg fikk til. 

Original bilde

Jeg jobbet litt om en aen med øynene og huden. Det første bildet er når jeg jobbet med huden. Jeg bruker Healing Brush Tool. Dette gjør jeg for at huden skal bli mer "ren" uten urenheter og hudormer. Jeg holder "alt" inne mens jeg trykker på det partiet som jeg synes er "rent" og dermed trykker jeg over hudormer og diverse slik at det blir jevnt ut og huden blir fin. Litt vanskelig og forklare. 

Her jobber jeg med haken. 


Deretter var det øynene sin tur. Jeg brukte Pen Tool for å markere rundt øyet.

Deretter høyre klikket jeg på øyet og valgte Make Selection og satte Feather Radius på 3 pixels, dette gjorde jeg for at partiet jeg hadde markert skulle bli litt rundere til øyet. 

Da var det tid for å skifte farge. Da trykkte jeg på Image - Adjustments - Hue/Saturation. 

Jeg valgte en grønn farge som jeg synes var fin. Jeg måtte hukke av Colorize for at fargene skulle vise godt. Og deretter stillte jeg inn slik at fargen ble slik jeg ønsket den og styrken på den. 

Jeg valgte en veldig sterk grønnfarge for å vise hva man kan gjøre med øynene i photoshop. Det såg ikke særlig naturlig ut men det var vanskelig på grunn av at blitsen på kameraet kom i øynene så det var lite svart. 

Ferdig bilde

Som sakt så tar ikke disse to tingene så veldig mye tid. Men jeg har sitt på veldig mange ulike tutorials i løpet av tiden og prøvd meg frem med ulike teknikker. 

Diverse illustrator teknikker

I dag har jeg jobbet med å finne sanger til animasjonsfilmen min. Etter dette har jeg jobbet med tutorial i illustrator. I tutorialen fikk man lære nye teknikker og lage ulike ting. 

Det første som blir lagt i tutorialen er noe "random" som betyr at jeg rett å slett ikke vet hva jeg skal kalle det. Her blir det brukt Appearance Palette, to og flere strøk og Direct Selection Tool. 

Jeg startet med å bruke Ellipse Tool til å lage en sirkel. Deretter forandret jeg tykkelsen på strøket. 

Her har jeg lagt på gul farge.

Deretter laget jeg enda et strøk som jeg gjorde om til rødt og flyttet under det første strøket. 

Her har jeg da trykket på det første strøket og trykkte på Dashed Line slik at det svarte strøket ble delt opp i små firkanter. Så valgte jeg Round Cap slik at firkantene ble litt mer rundere og gjorde strøket enda større. 

Her har jeg da skiftet til gul farge i swatches. 

Direct Selection Tool brukte jeg for å markere punkter jeg ønsker å dra og endre på. 

Her har jeg brukt Eraser Tool. 

Neste som blir lagt er en logo. Her blir det brukt Type Tool, Elliptical Tool og Shadow. 

Først skriver jeg Logo ved bruk av verktøyet Type Tool.

Deretter lagde jeg en sirkel ved bruk av Ellipse Tool og endret fargen til rosa i Swathes. 

Her bruker jeg Appearance boksen til å justere på Opacityen på sirkelen, slik at det ble en svakere rosa farge. 

Under har jeg kopiert bokstaven O. 

O'en gjorde jeg større og endret fargen til hvit i Swatches. Deretter drog jeg den over den rosa sirkelen slik. 

Jeg gikk inn på layers og hukket av øynene på alt utenom sirkelen. Deretter kopierte jeg sirkelen og endret fargen til svart. Jeg bruke Appaerance boksen til å justere på opacity'en slik at den svarte sirkelen blir gjennomsiktig. Til slutt høyre klikker jeg på den svarte sirkelen og trykker på Arrange - Send to Back. 

Til slutt hukker jeg øynene på igjen og logoen er ferdig. 

Nr 3 er en ny logo. Her blir det brukt Type Tool, Create Outlines, Ellipse Tool, Eraser Tool og Direct Selection Tool. 

Jeg begynner med å bruke Type Tool og skrive inn tekst. Deretter høyre klikte jeg og valgte Create Outlines. 

Og deretter Ungroup. 

Her har jeg brukt Eraser Tool til å "viske" bort litt slik at sirkelen blir delt i fire. 

Det samme har jeg gjort med den andre sirkelen. 

Her har jeg brukt Direction Selection Tool for å markere to punkter slik at jeg kan dra i disse. 

Her markerer jeg den ene delen av O'en og legger på rosa farge. 

Under har jeg lagt på farger til alle de fire delene i den første O'en. 

Deretter velger jeg Group på O'en slik at det ikke lenger er fire deler, men en. 

Her har jeg kopiert O'en og gjort den større. Deretter flytter jeg den rosa delen. 


Nr 4 er enda en logo.

Til denne logoen blir det brukt Blob Brush Tool og Live Paint Bucket. 

Jeg brukte Blob Brush Tool til å tegne med. Jeg dobbelklikket på ikonet slik at jeg fikk flere valg til dette verktøyet. Jeg endret litt på innstillingene slik at det ble tynnere. 

Jeg markerer en samling av punkter også bruker jeg Live Paint Bucket. Deretter velger jeg farge i Swatches og trykker dermed på den bokstaven jeg ønsker å farge. Live Paint Bucket henter farger fra Swatches og man kan skifte farge ved hjelp av høyre og venstre piltast. 

Her har jeg lagt på farge på begge logoene ved bruk av Live Paint Bucket. 

Til slutt la jeg på farger på de ytterste strøkene også. Ferdig. 

Nr 5 er også en logo. Her blir det brukt Regtangle Tool, Type Tool, Create Gradient Mesh og Lasso Tool. 

På denne logoen begynner jeg med å bruke Rectangle Tool og velger rød farge i Swatches. 

Deretter bruker jeg Type Tool til å skrive inn en L. Og dermed flytter den inn i Rektangelet. 

Her har jeg byttet farge til hvit. 

Jeg bruker verktøyet Add Anchor Point Tool for å legge til to nye punkter på rektangelet. Dermed bruker jeg Direct Selection Tool for å flytte på disse punktene. 

Under ser du at jeg har flyttet L'en utenfor rektangelet. 

Dermed trykker jeg på Object - Create Gradient Mesh. Da blir det mange firkantete deler. Og dermed markerer jeg noen av disse punktene med Lasso Tool og velger en farge.

Her Groupet jeg slik at alt ble til ett. 

Dermed laget jeg en sirkel og valgte Create Gradient Mesh. 

Og til slutt brukte jeg Lasso Tool for å markere noen punkter slik at det blir litt gjenskin i sirkelen. 


Og den siste er en blomst (?)

Her blir det brukt Elliptical Tool, Rotate Tool, Shape Builder Tool og Live Paint Bucket. 

Begynner med å bruke Ellipse Tool for å lage en sirkel. 

Deretter kopierer jeg sirkelen og drar den på siden av den første. Og her har jeg gjort strøket større. 

Jeg dobbelklikker på Rotate Tool og skriver inn 90 og klikker Copy. 

Jeg markerr alle sirklene og velger verktøyet Shapebuilder Tool. Jeg holder Alt inne for at minus symbolet kommer frem. Deretter klikker jeg bort de områdene jeg ikke vil ha. 

Her har jeg da klikket bort alle områdene jeg ikke vil ha. 

Jeg kopierer figuren og snur på den slik at det blir som dette:

Live Paint Bucket bruker jeg for å legge inn farger i områdene jeg ønsker.

Farger som er blitt lagt til. 

Ferdig farget.

Nye farger.

Ferdig farget.

Til slutt så Grouper jeg slik at alt blir til ett. Læringsoppdrag ferdig uke 11

Denne uken er det eget prosjekt som vil si at vi selv kan velge hva vi vil jobbe med. Jeg valgte som sakt animasjon og har da laget et læringsoppdrag for denne uken. Det er veldig gøy å få kunne bestemme inn i mellom om hva vi vil jobbe med. Jeg selv synes animasjon er veldig morsomt å jobbe med, så jeg satser på en kjekk og lærerik uke. 

Læringsoppdrag uke 11
Storyboard ferdig

Nå er jeg ferdig med storyboardet til animasjons filmen. Storyboardet gir en god oversikt over hva jeg skal gjøre og er til veldig stor hjelp. Selve storyboardet er ikke så veldig stort men hver scene inneholder veldig mange bilder. Jeg har tegnet en scene der en handling skjer. Da er jeg ferdig med idearbeidet og er veldig godt i gang med læringsoppdraget. Det som står for tur nå er å finne musikk som passer godt til budskapet i filmen. 

Et storyboard er bildemateriale som en intruktør og kameramann lager sammen for å vite hvordan filmen skal være. Storyboardet beskriver hver nye kamerainnstilling og gir et overblikk over hvilke vinkler som skal brukest. Storyboardet er til hjelp for de som skal lage filmen. Synopsis

Synopsisen er ferdig og jeg er klar for storyboard arbeidet. Men først skal jeg lage og designe læringsoppdraget mitt.

Synopsis er en kort beskrivelse av en filmide. 

Synopsis:
Ferdig ide

Da har jeg bestemt meg for hvilken av de tre ideene jeg skal arbeide med denne uken. Valget falt på Ide 1. 

Ideen går ut på at en mann blir sminket som en vampyr og håret blir stylet etter hvert bakover, dette er da den mørke siden. Plutselig blir han helt motsatt og blir sminket til en mer positiv person der blomster vokser og hjerter beveger seg over ansiktet. 

Tankekart og skisser

Jeg har laget tankekart og skisser til animasjons filmen jeg skal lage i Stop Motion. Jeg har da kommet frem til tre ideer. Dette er tankekartet:

Ideer:

Ide 1 og ide 2. Ide 1 går ut på å sminke et menneske. Jeg har tenkt på at det skal være en mann/gutt og at jeg enten skal sminke han slik at noe vokser på han, kanskje fra skuldre til ansikt. Eksempel er blomster. Eller så har jeg tenkt på å sminke han slik at ting beveger seg, for eksempel rundinger, hjerter, stjerner osv. Jeg har også tenkt på å sminke han slik at han begynner som vanlig person og deretter utvikler seg mer og mer til vampyr med både ansikt og hår. Edderkopper som kryper rundt i ansiktet hans og kanskje inn i munnen?

Ide 2 går ut på en helt vanlig dag for et menneske. I og med at jeg har en gutt/mann som er ledig modell har jeg tenkt ut i fra dette. Da skal han altså bare gjøre vanlige hverdagsting som sove, våkne, spise, trene, jobbe osv.

Ide 3 går ut på at gutten/mannen skal være på en strand. Der skal han sitte og tegne det han ser rundt seg. Muligens bade? 
Inspirasjon til Stop motion film

I dag skal jeg lage mitt eget læringsoppdrag som jeg skal arbeide med denne uken. Jeg har valgt å lage en animasjonsfilm i Stop motion. Stop motion er å sette sammen mange bilder til det blir en animasjonsfilm. Her er litt inspirasjon: 

 

 

 

Super Mario stjerne i illustrator

I dag har jeg jobbet med tutorialen Super Mario stjerne i programmet Illustrator. Tutorialen var enkel og grei og jeg lærte noen nye ting i programmet Illustrator. Prosess: 

Jeg begynte med å legge en Gradient på bakgrunnen og skiftet fargene til hvit og blå. Så brukte jeg Gradient Tool for å kunne justerer retningen til fargene. Til slutt låste jeg dette laget. 

Star Tool brukte jeg for å lage stjernen, og deretter la på en Gradient.

Deretter skiftet jeg fra Linear til en Radial gradient.

Her har jeg da skiftet farger til gul og oransje og deretter reversere slik at det oransje kommer ytterst mens det gule kommer innerst. Til slutt brukte jeg Gradient verktøyet for å justere fargene slik at stjernen ble gul oppe og oransje i kantene. 

For å bli kvitt de harde kantene slik at de ble litt rundere gikk jeg inn på Effect - Stylize - Round Corners. 

Her lager jeg et øye med Ellipse Tool som jeg også har lagt en Gradient på. 

Jeg brukte svart og hvit og reverserte slik at svart og hvit ble motsatt vei. Og deretter justerte jeg slik at det ble hvitt øverst i øynene. 

Her har jeg da brukt Ellipse Tool igjen til å lage avlange sirkler til øynene som da er hvite. 

Jeg brukte Pen Tool til å lage et hvitt strøk som skal være lysglimt på stjernen. Da strøket er laget bruker jeg et verktøy med navn Width Tool for å endre på tykkelsen på strøket. 

Her har jeg da klikket på strøket og valgt en Blend Mode - Overlay. Og deretter stillte på Opacity slik at det ikke ble for gult. 

Skygge lages ved bruk av Ellipse Tool. Jeg har da lagt en avlang sirkel med grått full.

Her går jeg på Effect - Blur - Gaussian Blur. 

Gaussian Bluren stillte jeg veldig høy slik at det skulle være en tydelig skygge.

Her er den ferdige stjernen. 

Til slutt lager jeg noen skyer. Da bruker jeg Ellipse Tool til å lage en avlang sirkel med grått fyll. 

Bloat Tool er et verktøy jeg brukte for å lage ekstra sirkler rundt hovedsirkelen slik at det ble en sky. For å lage en liten skygge til skyene gikk jeg på Effect - Stylize - Drop Shadow. Til slutt la jeg på en Gradient på skyene. Da skiftet jeg fra Radial til Linear og fyllte dem med to ulike grå farger. Ferdig produkt!

3D-effekt i Illustrator - tutorial

Da har jeg følgt en annen tutorial som går ut på 3D effekt i programmet Illustrator. Prosess i bilder:

Først av alt starter jeg med å skrive inn tekst

Her trykker jeg på Create Outlines slik at det ikke er et skriftlag mer. Deretter Ungrouper jeg slik at bokstavene blir hver for seg og jeg kan flytte de fra hverandre. 

Her trykker jeg på Effect - 3D - Extrude & Bevel. Deretter snur jeg på kvadratet til jeg får den 3D effekten jeg ønsker. Extrude Depth skrur jeg ned til det blir passelig effekt. 

Object - Expand Appearance og deretter Ungroup to ganger. Da blir 3D effekten og fronten skilt hver for seg. Og så klipper jeg ut fronten. Etter dette må jeg groupere 3D effekten og trykke på Unite slik at den 3D effekten ikke består av mange små deler lenger og blir til en del. 

Her har jeg da trykt på Edit og Paste in Place slik at fronten kom tilbake. Da har jeg et klart skille mellom front og 3D effekten. Så har jeg lagt på Gradient til fronten. Deretter trykte jeg på 3D effekten og la på en gradient med samme farger men gjorde de litt mørkere. 

Her har jeg da begynt å gjøre akuratt det samme med D som med 3. 

Når både 3 og D er ferdige setter jeg de sammen slik:

Her lager jeg en sirkel under 3D.

Gjør sirkelen om til grå og trykker på Effect - Blur - Gaussian Blur og stiller inn slik at jeg får den styrken på skyggen jeg ønsker. 

Her er ferdig produkt

Ferdighetsskjema

Dette er et skjema der jeg har krysset av for hva jeg kan, og vet hvordan jeg bruker de ulike tingene i de forskjellige programmene. I morgen skal jeg krysse av på nytt på lik liste og se om det enda er noe jeg ikke kan innen de ulike programmene. Denne uken har vi tutorial uke og dermed gjør vi mange ulike tutorial og lærer oss nye ting. Derfor er det viktig og vite hva de ulike tingene i programmene er og hvordan man bruker dem. Programmene er Indesign, Illustrator, Premiere Pro og Bridge. 

 

Logo med outline tutorial - Illustrator

Da har jeg følgt en tutorial som går ut på å lage en logo med outline. 

Her skriver jeg inn tekst

Her legger jeg på et rødt strøk og gjør det ganske stort. 

Legger på rektangler over slik at jeg kan fylle tomrommene. 

Deretter drar jeg tekst nr 2 over det røde slik at det blir slik:

Etter dette Ungrouper jeg teksten og bruker den hvite pila til å klikke bort det svarte fyllet. 

Her trykker jeg på gradient og skifter fargene til rød og rosa. Og stiller inn slik at det røde kommer nederst mens det rosa kommer øverst. Til slutt fikser jeg kantene slik at de blir rundere, da går jeg på Effect - Stylize - Round Corners. Ferdig produkt.
hits