Lyd uke 21

Oppgave 3 prosess

Da er jeg ferdig med Jinglen og er fornøyd med den. La litt effekter på sangen også. Dagen i dag har gått veldig bra, fått lært mye i programmet Audition. I tillegg har jeg fått "lekt" meg med programmet, så da blir arbeidet ekstra gøy. 


Oppgave 3 idearbeid

Da har jeg arbeidet med oppgave 3 en stund. Oppgaven går ut på å lage en Jingle. En Jingle er en "intro" til foreksempel en radio kanal, tv kanal osv.. Ideen min er å lage en jingle til Dj Dan fra Torsdag kveld fra nydalen. Jeg har begynt å redigere på musikken jeg skal bruke og skal etterpå spille inn det som skal bli sakt. Jeg valgte sangen Coco Jambo fordi dette er en sang som Dj Dan selv har brukt og fordi den er sommerslig, noe som passer fint nå som sommeren kommer.

.

.

Oppgave 2

I går begynte vi også på oppgave 2. Oppgaven gikk ut på å mixe sanger. Jeg valgte fire sanger og mixet dem sammen og la på ulike effekter. Hensikten med denne oppgaven var å bli kjent med programmet Audition som er for lydproduksjon. Oppgaven gikk veldig bra og jeg er fornøyd med resultatet. Noen bilder:


Oppgave 1

I går arbeidet vi med oppgave 1 med lyd. Oppgaven gikk ut på å ta opp deg selv si noe og legge på "Scary" effekter, slik at det ble en helt annen betydning for hva som ble sakt. Dette var for at vi skulle få kjennskap til programmet Audition som vi arbeider med denne uken. Tok ikke noen screenshots under prosessen på grunn av at det var veldig fort gjort. Men legger med et "Scary" bilde:


http://strangefunnyworld.com/wp-content/uploads/2009/10/scary-faces.jpg

Lyd

Denne uken skal vi arbeide med lyd. Vi begynte dagen med å lese et kapittel om lyd. En liten oppsummering fra kapittelet:

Lyd starter med vibrasjoner i luften. Vibrasjonene skyver molekyler nærmere sammen. Ved høyt press, flytter de seg til luften. Når bølgene av press forandrer seg rundt oss, vil vi høre vibrasjoner som lyd. 

Når to eller flere lyd bølger møtes, legger de seg sammen og subtraherer fra hverandre. Et instrument kan skape ekstreme komplekse bølger. Derfor høres en fiolin og en trompet forskjellige ut, fordeom de spiller samme note. 

Analog audio er positiv spenning som da er høyt press. Og negativ spenning som er lavt press. 

Digital audio er nuller og enere. 

Bit Depth: høyere bit depth gir mer mulige amplitude verdier, altså mer verdier fra "tak" til "gulv" av en lydbølge, produserer større dynamisk rekkevidde, lavere støy, og høyere troskap. 

Amplitude er avstanden på "tak" og "gulv" an ev lydbølge. Hz er hvor mange bølger det er. Står det 50Hz er det 50 lydbølger. Står det 5Hz er det 5 lydbølger osv. 

Når det er mange kjappe lydbølger er det høy frekvens. Når det er få, seine lydbølger er det lav frekvens. 
hits