London uke 15-17

Ferdig med London læringsoppdrag

Etter tre uker med London læringsoppdraget er jeg nå ferdig. I bildeserien jeg lagte brukte jeg ikke alle bildene, derfor legger jeg ut alle her. Og refleksjonen ble også ferdig innen tidsfristen. Syns det var synd at jeg ikke fikk brukt alle bildene mine i bildeserien (på grunn av liten plass i bildeserien). Læringsoppdraget gikk ut på å lage en bileserie, men jeg hadde håpt på å få tid til å lage flere, men det fikk jeg desverre ikke. Derfor legger jeg ut bildene på bloggen. 

Big Ben

Buckingham Palace

Camden Market

St.James park

British Museum

Flagg utenfor Buckingham Palace

London Eye

British Museum

Piccadilly Circus

British Museum

St.James Park

Taxi

Telephone

Ferdig produkt

Ferdig refleksjon:

Videre redigering av London bilder

I dag har vi brukt dagen til å arbeide med London bildene. De andre dagene prøvde jeg ut ulike effekter på bildene (noe som var en del av læringsoppdraget mitt), men i dag kom jeg fram til at jeg ville ha samme effekten på alle bildene for å skape enhet i bildeserien jeg har lagt. Effekten jeg valgte er Vintage effekt, og det ble et godt resultat. Jeg lærte meg også denne effekten helt utenatt, noe som var veldig gøy og lettvint da jeg skulle redigere bildene. Jeg brukte samme metode som på Mandag. Verktøyene som ble brukt i Photoshop var blant annet: Solid Color, Brightness/Contrast, Curves, Hue/Saturation, High Pass, Noise og Lens Correction. 

Det som blir vist på bildene under har jeg gjort på 12 bilder. 

Deretter var det å sette sammen bilder til en bildeserie. Første forsøk gikk ikke så bra for jeg fikk til å plassere bildene helt beint. Det var på grunn av at de stående bildene og liggende bildene var ulike størrelser. 

Dermed var det å prøve noe nytt. Et stort stående bilde i stedet for to mindre. Syns dette ble et veldig mye bedre resultat.

Ferdig bildeserie:


Test av Vintage/Retro effect tutorial

Da har jeg prøvd ut en ny tutorial der bilde blir redigert med vintage/retro effekt. Jeg tenkte dette kunne bli tøft på Buckingham Palace bilde jeg redigerer på, så jeg testet dette ut. Men resultatet syns jeg ikke ble noe særlig, det har nok mye med hvilke bilde en velger denne effekten på. Men uansett så vil jeg vise den kjappe prosessen: 

Bilde jeg valgte å redigere på ved hjelp av tutorialen:Som det blir vist på screenshotsene så blir de samme metodene brukt opp igjen. Legge på Solid Color, skrive inn fargen og deretter velge enten Soft Light/Exclusion/Levels å justere på Opacityen. Dette var en veldig grei og enkel måte å legge på en vintage/retro effekt på et bilde, men desverre i mine øyne så passet den ikke på det bilde jeg valgte. 

Redigering av London bilder

I dag har vi brukt medietimene til å arbeide med eget prosjekt. Det vil si at jeg har redigert bildene mine fra London. Jeg har prøvd ut mange ulike teknikker og vet hvordan jeg vil ha bildene. Jeg har arbeidet med Big Ben, St.James Park, London Eye og litt på Camden. Jeg har sett på ulike youtube videoer der ulike teknikker blir vist og jeg har prøvd å lært meg dem utenatt og arbeidet videre med dem. Det har vært lærerikt og spennende å arbeide med egne bilder. 

Et av Big Ben bildene jeg har arbeidet med i dag:

Vintage effekt: 

St.James Park, ekorn. I og med at jeg har tatt alle bildene mine i både jpg og RAW så åpnet jeg dette som alle andre bildene i RAW filen. Hvis en tar bilder i RAW filformat kan en justere på alt, bilde kan bli et helt nytt bilde. En kan justere på White Balance, Exposure, Brightness, Contrast, Clarity og mye mer.  Da bilde åpnet seg justerte jeg litt på det meste. Og deretter åpnet jeg det i photoshop og klonet bakken og fjernet føttene til en fugl. Og resultatet ble slik: 


Her har jeg også justert mye på Temperature, Tint, Exposure, Brightness, Contrast og Clarity. Dette bilde syns jeg ble veldig grønt så jeg skal redigere mer på dette i photoshop. 


 

 

Hvordan London var

London er et fantastisk sted som er verdt besøket. Det er masse å se og oppleve. Studieturen har lært meg mye. På mandag var vi på British Museum. Museumet var innholdsrikt og interessant. Det var ulike etasjer hvor ulike land var. Foreksempel en egen plass for Kina og en egen plass for Egypt. Det var veldig mye å se og lese. British Museum i bilder: 

Jeg tok en god del bilder i London. Utfordringen var at jeg ikke kunne være med på sightseeing til London Eye, Big Ben og de andre attraksjonene som klassen skulle besøke på grunn av bettenelse i beina. Dette syns jeg var skikkelig kjipt og kjedlig i og med at jeg hadde gledet meg veldig til dette siden jeg aldri har sett det på skikkelig før og fordi dette var veldig mye av læringsoppdraget mitt. Men på Torsdag kom kjæresten min til London med spesial såler og mye bedre sko så da ble det London Eye, Big Ben og Buckingham Palace hele fredagen, og jeg storkoste meg med å ta masse bilder! Utfordringen på fredag var at det var veldig varierende vær. Når vi var ved London Eye og Big Ben regnet det så bare det at hele kameraet ble vått og det var vanskelig å ta gode bilder der jeg ønsket. Men været ble bedre da vi kom til Buckingham Palace heldigvis. 

Bilder til læringsoppdraget:

Camden Market

Big Ben

London eye

Buckingham Palace

Og det aller kjekkeste, fuglene i parken! 


 

Inspirasjon London

Før vi reiste til London fant jeg også inspirasjon på internett. Ulike bilder av London Eye, Big Ben, busser osv. Det var interessant å se alle de forskjellige vinklene, utsnittene, perspektivene bildene var tatt i. Det var igså interessant å se hvordan fotografene har arbeidet med farger når de har arbeidet med bildene.  


http://e-hotell.no/wp-content/uploads/2010/01/london-limo-hire.jpg


http://www.partyferie.com/wp-content/uploads/2010/04/London-bus.jpg


http://www.fanpop.com/spots/london/images/582331/title/tower-bridge-wallpaper


http://en.wikipedia.org/wiki/Buckingham_Palace


http://www.bestourism.com/img/items/big/772/St-James-s-Park_St-James-view_3043.jpg


Læringsoppdrag London

I uke 15 var planen å arbeide med læringsoppdraget til studieturen til London. Jeg var bortreist så dette ble gjort i uke 14 og helgen før jeg reiste til London. Oppgaven gikk ut på å lage et eget læringsoppdrag som bare jeg skulle arbeide med i løpet av oppholdet i London. 

Jeg valgte å arbeide med foto. Læringsoppdraget mitt gikk ut på å ta bilder av særpreget til London. Jeg skrev en liste om ulike attraksjoner som er kjent og andre kjente ting. Jeg skrev også ned vurderingskriterier til meg selv og hva som kreves for å opnå de ulike karakterene. 
 

Studietur til London

Sist Søndag reiste begge media klassene på studietur til London og skulle være der til Torsdag. I London besøkte vi museum, galleri, London Eye, Big Ben og andre store attraksjoner. Vi besøkte også Kingston University. Studieturen gikk altså ut på å besøke ulike steder og arbeide med eget prosjekt som vi individuelt hadde laget på forhånd. Studieturen var veldig velykket og jeg har lært veldig mye på de dagene vi var der. Det var interessant og spennende. Det var gøy å reise på tur og få lære noe på en annen måte.

Typisk London buss. 


Bilde hentet fra: http://www.ukmobilereview.com/wp-content/uploads/2011/08/London-Bus-tour.jpg

 

hits